dissabte, 4 de juny del 2011

Sortida a la Fundació Alícia

Hem visitat la Fundació Alícia per fer un taller que us explicarem amb detall la setmana que ve. De moment podeu veure les fotografies.
 La Fundació "Alícia: Alimentació i Ciència" és un centre on s'investiga la relació entre Gastronomia  i  Ciència, que tal com estem comprovant aquests dies en el projecte de la Química és molt estreta.
I si cliqueu al logotip trobareu més informació.




El divendres vam anar a la Fundació Alícia i vam fer un taller de cuina medieval.
Vam fer un plat de l'Edat Mitjana de pobres que és... el pa sense fermentar, el vam acompanyar amb salsa de diferents gustós, que eren menjar de rics, perquè tenien diferents espècies que portaven de països llunyans. Las salses eren p.e de canyella, pebre negre, pebre vermell i gingebre.


14 nens/es feien pa i 11 nens feien salsa. El pa el vam fer sense llevat nomes amb sal, farina de blat i aigua. Aquestes instruccions son per fer pa:
1.Amb la farina fas com un volcà amb un forat al mig.
2.Fiques una mica de sal i aigua a dintre al forat.
3.Ho barreges tot fins que quedi fet massa.
4.Amb el palmell de la mà ho aixafem, quan queda una mica fi i ben aixafat agafes el corró i l'aplanes bé que quedi ben fi.
5.Per ultim el poses al foc i ja el tindràs fet.

 Carla Iglesias


Per fer la salsa de canyella cal:
  1. Agafar la mà de morter.
  2. Posar a dintre dos pessics de canyella.
  3. Tira-hi un pessic de sal.
  4. Afegir un tros molt petit d'all.
  1. Triturar-ho.
  1. Posar-hi un raig d'oli.
  2. Després agafa formatge i tallar-lo a trossets petits a dintre.
  3. Acabar-ho d'aixafar i finalment ja tens
    LA SALSA DE CANYELLA!
Pots canviar la canyella per pebre negre, perbre vermell, gingebre o l'espècia que més t'agradi.

 Magalí

4 comentaris:

  1. Hola Laura, aquest cap de setmana passat en Gerard ens ha fet una demostració del que vàreu fer a la Fundació Alícia, hem fet fotos, però la veritat no sé com penjar-les al Blog, com ho podem fer?.
    Marta Julià

    ResponElimina
  2. SÓC LA MARE DE L`AINA COROMINAS I CREC QUE HA SIGUT UNA SORTIDA PROFITOSSA JA QUE L`AINA ES VA PASSAR TOT EL DISSABTE CUINANT AMB ELS AVIS.

    ResponElimina
  3. Per poder publicar vosaltres les fotografies directament heu de ser autors del bloc. Necessiteu un correu gmail. Si me'l feu arribar jo us donaré d'alta com a autors.
    Una altra opció és que en Gerard porti les fotos en un llapis de memòria i les pengem a la classe com a administradors.

    Bé Gerard, no m'has explicat que t'has passat el cap de setmana cuinant...!!!!!

    ResponElimina
  4. Apa, Aina, tu també... Tindreu a les vostres mares i als vostres pares encantats si els comenceu a rellevar a la cuina.

    M'alegro que us agradés això de la cuina medieval... Ja us estem preparant l'explicació...

    ResponElimina